Home » Wow » Sprookjes

Sprookjes

 

 

Assepoester

Een Droom of visioen over Assepoester vertelt je, dat je probeert te leven met financiële, innerlijke en geestelijke armoede. Je kunt het gevoel ervaren dat je ondergewaardeerd of niet geaccepteerd bent. Een andere uitleg is, dat je eerst hard moet werken voordat er een beloning komt in je leven. Alsof je eerst een dienst moet leveren of bewijzen dat je iets waard bent, maar vergeet niet dat schoonheid van het leven niet alleen uit materialistische dingen bestaat.

 

 

De Bremer stadsmuzikanten

Visioenen of dromen over de Bremer stadsmuzikanten vertellen je, dat je samen moet werken, communiceren, hard moet werken wil je een groot succes worden. Een andere uitleg is dat je in staat bent de rust en reinheid te bewaren in elke situatie in je leven. Nog een andere uitleg is het gevoel van kinderlijke vrijheid, innerlijke schoonheid en ongedwongen dansen.

 

 

De gelaarsde kat

Dromen of visioenen over de gelaarsde kat vertellen je over hulp uit onverwachte hoek, overwinning op moeilijke problemen. Een andere uitleg is het ervaren van vruchtbare vriendschappen en mogelijkheden die er uit voortkomen. Nog een andere uitleg is het geloven dat wonderen bestaan. Soms zijn dingen niet zoals ze lijken, zowel in positieve als in negatieve zin.

 

 

De gouden bal

Een visioen of droom over de gouden bal vertelt je, dat je het verleden los moet laten, geduld moet hebben zodat je later evenwichtig succes en rijkdom kunt ontvangen. Een andere uitleg is het vinden van balans, evenwicht in ondernemingen, wensen of dromen. Nog een andere uitleg is het overwinnen van financiële problemen en obstakels, mits je trouw blijft aan je ware zelf.

 

 

De keizer en de nachtegaal

Dromen of visioenen over De keizer en de nachtegaal vertellen je, dat schoonheid van binnen zit, mogelijkheden tot vriendschappen kent vele wegen. Een andere uitleg is het ervaren van eenzaamheid, zich opgesloten voelen, en niet geaccepteerd worden. En de belangrijkste boodschap is dat liefde heel belangrijk is in het leven, liefde voor jezelf en voor je omgeving. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van de levenslessen, innerlijke wijsheid, kracht en magie.

 

 

De nieuwe kleren van de keizer

Visioenen of dromen over de nieuwe kleren van de keizer vertellen je, dat schijn bedriegt en gezondheid niet te koop is. Een andere uitleg is dat wonderen bestaan, de armoede en tegenslagen die je hebt ervaren zijn niet voor niets geweest. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van de levenslessen en van innerlijke wijsheid en kracht.

 

 

De nieuwe ridders van koning Arthur

Dromen of visioenen over de nieuwe ridders van koning Arthur vertellen je over de mogelijkheid tot samenwerking. Je ervaart twijfels, tweestrijd en gelijkheid, omdat je naast samenwerking ook de behoefte hebt om individueel te opereren. Een andere uitleg is, in het bezit zijn van wijsheid, kracht en doorzettingsvermogen om het tot een succes te laten komen, mits je samenwerkt en luistert naar de meningen van anderen.

 

 

De prinses en de kikker

Dromen of visioenen over de prinses en de kikker vertellen je, dat schijn soms bedriegt, dingen niet zijn wat ze lijken, schoonheid zit van binnen. Een andere uitleg is het ervaren van onvoorwaardelijke liefde, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm. Maar ook transformatie en het geloof dat alles mogelijk is behoort tot de mogelijkheden.

 

 

De prinses op de erwt

Visioenen of dromen over de prinses op de erwt vertellen je, dat je doorzettingsvermogen hebt. Eerst moet je oogsten voordat je de vruchten kunt plukken. Een andere uitleg is dat verkeerde of onzorgvuldige beoordelingen grote nadelige gevolgen kunnen hebben. Nog een andere uitleg is, dat je wordt beschermd tegen negatieve energie en dat je je geen zorgen hoeft te maken hoe het verder moet.

 

 

De rode schoentjes

Dromen of visioenen over de rode schoentjes vertellen je iets over het gevoel van beperkte vrijheid. Je hebt het gevoel dat de weg is uitgestippeld, je hoeft alleen nog maar te volgen om de juiste richting in je leven te nemen. Een andere uitleg is, dat de rode schoentjes staan voor dansen, muziek en je uiten geven je een gelukkig gevoel, diepe tevredenheid en rust.

 

De ruiter zonder hoofd

Visioenen of dromen over de ruiter zonder hoofd vertellen je, dat je moet luisteren naar je innerlijke wijsheid. Je emoties en je gevoelens worden getest om vooruitgang te boeken. Een andere uitleg is het luisteren naar je intuïtie, gevoel, het derde oog en misschien je spirituele bewustwording. Nog een andere uitleg is dat je er niet met je gedachten bij bent, emotieloos of als een kip zonder kop rondloopt.

 

 

De schildpad en de haas

Een droom of visioen over de schildpad en de haas vertelt je over het hebben van moed en kracht. Maar ook moed, lef en slim zijn. Je boekt vooruitgang, de vraag echter is of je de haas of de schildpad bent. De haas neemt grote stappen en is dan ook snel thuis. Ben je de schildpad dan ben je slim en denk je rustig na over je acties, waardoor het eindresultaat misschien beter uitpakt dan vooraf gedacht.

 

 

De wolf en de drie biggetjes

Visioenen of dromen over de wolf en de drie biggetjes vertellen je, dat soms een moedige beslissing je vertrouwen geeft, waardoor je meer waardering en oprechtheid gaat krijgen. Een andere uitleg is het samenwerken en vertrouwen hebben. Nog een andere uitleg is, overmoedig zijn, teveel verwachten, en overmaat ervaren. Nog een andere uitleg is, dat je je geen zorgen hoeft te maken, je wordt beschermd, het ergste ligt achter je.

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt het je over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

De wolf en de zeven geitjes

Een visioen of droom over de wolf en de zeven geitjes vertelt je, dat je het idee hebt opgesloten te zitten, beperkt bent in je vrijheid of je mogelijkheid om nieuwe dingen te ondernemen. Een andere uitleg is het gevoel ervaren dat je gecontroleerd en niet beschermd bent tegen nieuwe problemen en obstakels. Nog een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat de problemen je opslokken, en overdadig zijn, je bent de controle helemaal verloren.

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt dit over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

Doornroosje

Visioenen of dromen over Doornroosje vertellen je, dat je een afwachtende houding hebt, met betrekking tot het vinden van vriendschappen of de liefde. Maar dat je ook een afwachtende houding hebt naar alles wat een nieuwe start zou kunnen zijn. Een andere uitleg is dat je het gevoel ervaart dat je wordt tegengehouden. Een andere uitleg is, dat je lot of je levensdoel de rede is dat je geduld moet hebben, de juiste persoon komt echt in je leven; dit is voorbestemd.

 

De Indische Waterlelies

Dromen of visioenen over de Indische waterlelies vertellen je over transformatie en de cyclus in je leven of situatie. Maar ook het aanpassen aan de omstandigheden en mogelijkheden. Een andere uitleg is, het ervaren van creatieve oplossingen en overwinning. Het water speelt een belangrijke rol door de baarmoeder van nieuwe ideeën die daaruit ontstaan.

 

Hans en Grietje

Een droom of visioen over Hans en Grietje vertelt je over samenwerking, tweelingzielen zoals een broer en zus. Een niet te verbreken band, ongeacht de onderlinge obstakels en eventuele verwijten. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat er iemand misbruik maakt van je goedheid, je kennis, je geduld en je moed. Je moet leren je angsten en tegenslagen te overwinnen door te geloven in je ware zelf.

 

Het dappere kleermakertje

Visioenen of dromen over het dappere kleermakertje vertellen je, dat je hele grote vooruitgang in de toekomst boekt, juist doordat je kleine stappen maakt. Een andere uitleg is het ervaren van innerlijke moed, lef, kracht. Maar ook oprechtheid die je ten goede komt op verschillende projecten, dromen, wensen en ideeën zodat je het op de juiste tijd en het juiste moment kunt inzetten.

 

 

Het lelijke eendje

Een droom of visioen over het lelijke eendje vertelt je, dat je het gevoel van eigenwaarde bent verloren. De weg naar je levensdoel, droom, wens of het lot moet worden gevonden. Een andere uitleg is, transformatie en aanpassen aan de situatie die zich nu afspeelt in je leven. Nog een andere uitleg is, dat je moeilijkheden ervaart met het gegeven dat je anders bent dan anderen in je omgeving, maar je moet niet vergeten dat schoonheid vanbinnen zit.

 

 

Het meisje dat haar naam kwijt was

Dromen of visioenen over het meisje dat haar naam kwijt was vertellen je over de zoektocht naar je identiteit, je ware hart, je ware ik. De zoektocht naar je lot of je levensdoel en je wensen, dromen en mogelijkheden. Een andere uitleg is, dat je in een transformatie moment zit in je leven, en een nieuwe persoonlijkheid wilt tonen aan de buitenwereld.

 

 

Het standvastige tinnen soldaatje

Visioenen of dromen over het standvastige tinnen soldaatje vertellen je, dat je een moeilijke innerlijke en emotionele tijd meemaakt. Een andere uitleg is, dat je heel moedig, krachtig hebt gestreden en daardoor gaat overwinnen of zegevieren.

 

Jack en de bonenstaak

Een droom of visioen over Jack en de bonenstaak vertelt je over het ervaren dat je het leven naar een nieuwe hoogte kunt laten groeien. Je hebt moed, uithoudingsvermogen en kracht om succesvol te zijn. Een andere uitleg is, dat niet alles voor het oprapen ligt, je moet er veel voor doen voordat je kunt slagen. Nog een andere uitleg is, dat je keuzes hebt gemaakt die veel problemen of gevaar met zich mee hebben gebracht en nu zit je in de problemen.

 

 

Klein Duimpje

Visioenen of dromen over Klein Duimpje vertellen je, dat je met kleine stappen veel meer kunt bereiken dan met grote snelle passen. Een andere uitleg is het overwinnen van tegenslagen en obstakels. Maar ook succes hebben nadat je goed nagedacht hebt en zeer zorgvuldig te werk bent gegaan. Klein Duimpje vertelt je ook dat alles mogelijk is, als je maar in jezelf gelooft.

 

 

Peter en de wolf

Dromen of visioenen over Peter en de wolf vertellen je over de ondeugende en ondernemende kant van je karakter. Maar ook dapperheid, overmoed en vertrouwen hebben in een goede afloop.

De wolf in je droom of visioen vertelt je over het negatieve gedeelte van je karakter, de opgekropte emoties, en verlangens, woede en agressie die tot uiting moet komen.

 

Pinocchio

Visioenen of dromen over Pinocchio vertellen je over transformatie en acceptatie. Je dromen of wensen komen uit als je er maar in gelooft. Een andere uitleg is het zien van de mogelijkheden en innerlijke kracht. Nog een andere uitleg is, dat Pinocchio staat voor eerlijkheid, openheid en durven uitkomen wie je bent, je ware ik. Je mag niet vergeten om eerlijk te zijn tegenover jezelf, en je dichtbij staande geliefde.

 

 

Rapunzel

Dromen of visioenen over Rapunzel duiden op het gevoel hebben dat je opgesloten zit in een situatie of relatie, je moet zoeken naar oplossingen. Misschien heb je het gevoel dat je onbereikbaar bent voor mensen, alsof je in een hoge toren woont en niemand ziet je zitten. De andere kant vertegenwoordigt ook de armoede, tegenslag. Misschien heb je niet de mogelijkheid om uit de problemen of obstakels te komen. Een andere uitleg is, dat rijkdom niet altijd in geld of materieel geluk zit, maar ook in andere vormen zoals tijd, kennis, mogelijkheden en wijsheid, innerlijke geluk en gezondheid.

 

Remi

Visioenen of dromen over Remi vertelt je dat je het idee hebt dat je alle lasten alleen moet dragen. Een andere uitleg is dat je juist bewust alleen de lasten wilt dragen, of dat je je emotioneel afsluit voor je omgeving, je wilt rust en je eigen weg volgen zonder de bemoeienis van anderen. Een alternatieve uitleg is dat Remi ook vertelt dat de armoede zwaar op je schouders drukt en dat de situatie misschien uitzichtloos is, maar blijf moed houden want na regen komt zonneschijn.

 

Repelsteeltje

Dromen of visioenen over Repelsteeltje vertellen je, dat je geheimen niet lang verborgen kan houden. Eens valt er een lijk uit de kast die voor onnodig veel problemen kan zorgen. Een andere uitleg is, dat Repelsteeltje transformatie voorstelt; je bent klaar om nieuwe kansen aan te nemen in het leven, of het lot of levensdoel zijn gevonden.

 

Robin Hood

Een Visioen of droom over Robin Hood vertelt je over het genieten van het leven terwijl je misschien minder financieel daadkrachtig bent. Een andere uitleg is, dat je een goede ondernemer bent, je bent zelfstanding en je ziet kansen. De mogelijkheden zijn in je bezit, de kennis en kunde heb je om het allemaal uit te voeren.

 

 

Roodkapje

Dromen of visioenen over Roodkapje vertellen je dat het innerlijke kind tot uiting mag komen. Zuiverheid, reinheid, eerlijkheid, onschuld en niet te vergeten oprecht zijn. Een andere uitleg is, dat sommige dingen niet zijn wat ze lijken, schijn bedriegt, en moeilijkheden komen soms onverwacht.

De wolf in je droom of visioen vertelt je over het negatieve gedeelte van je karakter, de opgekropte emoties en verlangens. Maar ook het ervaren van woede en agressie die tot uiting moet komen.

 

 

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Visioenen of dromen over Sneeuwwitje en de zeven dwergen vertellen je, dat je het gevoel hebt dat je opgesloten bent in een situatie of in een relatie. Een andere uitleg is, dat Sneeuwwitje staat voor de dood, wedergeboorte en je angsten overwinnen. Je bent op zoek naar de sleutel tot succes en mogelijkheden.

De zeven dwergen in je droom of visioen vertellen je over het ervaren van hulp, acceptatie en mogelijkheden inzien. Een andere uitleg is, het krijgen van liefde, schoonheid en zuivere bedoelingen.

 

 

Tafeltje-dek-je

Dromen of visioenen over Tafeltje-dek-je vertellen je, dat je de mogelijkheid bezit, om vanuit weinig of niets rijkdom te creëren. Rijkdom bestaat niet alleen uit geld, maar ook uit inzicht, kennis, wijsheid, mogelijkheden en tijd. Een andere uitleg is, dat je geduld moet hebben, andere mensen mag helpen en dat delen met je medemensen veel vreugde geeft.

 

Zwaan-kleef-aan

Visioenen of dromen over Zwaan-kleef-aan vertellen je over een grote mate van nieuwsgierigheid die je niet in bedwang kunt houden. Je hebt moeite met loslaten van het verleden of loslaten van de overmatige controle of grip. Een andere uitleg is, dat je graag winst of succes maakt en dit niet graag wilt delen.

 

Algemene informatie over sprookjes

 

Sprookjes zijn verhalen uit de geschiedenis die naar waarheid mondeling zijn doorgegeven en later beschreven om ons inzichten te geven. Sprookjes in dromen en visioenen vertellen je iets over je verleden, je innerlijke kind, de magie en ondersteuning, verandering die je in je leven meemaakt. Een andere belangrijke uitleg is, dat je jezelf projecteert, spiegelt aan de karaktereigenschappen van de sprookjes. Je wilt de kennis, wijsheid, kracht bezitten van de niet realistische bestaande persoonlijkheid. Een alternatieve uitleg is, het geloven in dromen, fantasieën, wensen en ideeën, want alleen dan komen wonderen in je leven.